A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Árnyék Klára: A lopakodó Huxit velünk van


Gyurcsány felesége nemrég a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának vendége volt.

A DK politikusa a beszélgetés során azt hangsúlyozta, „nemcsak Amerikával fagyos a viszony, riasztó mértékben nő Magyarország elszigeteltsége a nyugati szövetségi rendszerben, a hazugságpropaganda pedig az emberek véleményét is átformálja az EU-ról és a NATO-ról”. Dobrev utóbbival kapcsolatban úgy véli,

„ez feladatot ad az ellenzéki szereplőknek, meg kell őrizni az EU-párti többséget”.

 Az ellenzéki politikus Bolgár Györgynek arról is beszélt, a háború eszkalációja óta az Orbán-kormány a szövetségesekkel és az európai uniós tagállamokkal szembeni kötelességét sem teljesíti. „Finanszírozza a háborút a rendkívül drága gázvásárlással” – jelentette ki Dobrev.

„A lopakodó Huxit velünk van”

Felidézték, hogy a mai politikai közbeszédben sokszor hangzik az el, hogy „Orbán biztosan nem akarja kivezetni az Európai Unióból Magyarországot”, hiszen emellett nem szól racionális érv.

„A helyzet nagyon veszélyes, kísérteties hasonlóságot mutat azzal, ahogy a Brexit zajlott Nagy Britanniában” 

– mondta Dobrev. „Ott sem szólt semmilyen érv a kilépés mellett, a népszavazást kiíró miniszterelnök, David Cameron sem akart kilépni, sőt, az akkor a Brexit-pártot vezető Nigel Farage is döbbenten állt a szavazás eredménye előtt” – emlékeztetett az EP-képviselő.

Dobrev Klára leszögezte, hogy „az elszigetelődés már évekkel ezelőtt elkezdődött, amikor a Fideszt kizárták az Európai Néppártból, akkor

elvesztette a párt a befolyásolási képességét az Európai Parlamentre”.

Majd azzal folytatta, hogy „a lopakodó Huxit velünk van, ott van az uniós források elzárásában” – magyarázta a politikus. 

„Állandó dilemma” a kormánysajtóban való szereplés

Dobrev Klára arról is szólt, „állandó dilemma”, hogy az ellenzéki politikusok szerepeljenek-e a kormánysajtóban. Egyfelől, minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy eljussanak a szavazókhoz, hiszen olyan, mintha „összekötött kézzel és lábbal kellene futóversenyt futniuk a túldoppingolt fideszesekkel szemben. Másfelől, mindig felmerül, hogy a jelenlétünkkel legitimáljuk az adott médiumot” – fűzte hozzá a DK képviselője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések