Hirdessen itt

Kamu Geriék hatvan ingatlant készülnek eladni


A fővárosi önkormányzat ingatlanértékesítési tervének előterjesztéshez csatolt táblázat szerint Karácsony Gergelyék bruttó 18 milliárd forint bevételt remélnek különféle ingatlanok eladásából – számolt be a Népszava. 

A lap szerint az eladásra kínált ingatlanok legdrágábbja 7 milliárd forint plusz 1,75 milliárd forint áfa kikiáltási áron kerül meghirdetésre.

Az önkormányzat összesen 61 ingatlant kíván értékesíteni,

amelyek között között II. kerületi villák, újpesti, ferencvárosi, újbudai iskolák, józsefvárosi iroda és számos üres telek mellett akad szivattyúház, egykori kispesti kultúrház, kőbányai lőtér, vidéki szociális otthon, mezőgazdasági terület, kastély és ráckevei-visegrádi szórványlakások is.

„A város túlélő üzemmódban működik”

„Az értékesítésre kijelölt ingatlanok egyikét sem használja már a főváros, üresen állnak többnyire évek óta. Ha lenne a pénz a felújításukra, illetve akár funkcióváltással hasznosíthatóak lennének, akkor érdemes lenne megtartani ezeket a vagyonelemeket, de jelen állapotukban csak viszik a pénzt. Holott a Fővárosi Önkormányzatoknak már rég nincsenek tartalékai. Az ingatlaneladásokból befolyó bevételt a közszolgáltatások működtetésére fordítja a város” – válaszolta a Népszava kérdésére Kiss Ambrus gazdasági ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, aki elismerte, hogy más esetben ezeket a bevételeket fejlesztésekre, értékteremtő beruházásokra fordítanák és

nem üzemanyagot vásárolnának belőle a buszokba, vagy éppen idősotthonokat fűtenének belőle”.

Kiss szerint azonban nincs választásuk, hiszen a napi működés fenntartása létszükséglet, a város pedig túlélő üzemmódban működik, amelyben minden eszközt meg kell ragadni a fizetőképesség fenntartásához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések