A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Népszava: Kövér az EU-s csatlakozás megszavazásának 20. évfordulója alkalmából sem tűzi ki EU-s zászlót a Parlamentre


Szerdán lesz 20 éve, hogy a magyar választók többsége támogatta Magyarország csatlakozását az Európai Unióhoz - írja a kommunista lap. 

Az évforduló apropóján a kommunista Népszava megkérdezte Kövér Lászlótól, hogy tervezi-e felülvizsgálni korábbi döntését, amellyel 2014-ben száműzte a lobogót a parlamentből.

A házelnök azonban nem enyhült meg a kérdésben. A lapnak küldött válaszába ugyanazt a 2004-es törvényt másolta be, amellyel annak idején megindokolta az EU-s zászló bevonását.

A hivatkozott törvény szerint

a Parlamentre nem kell kitűzni az uniós lobogót.

A házelnök hivatal szerint az EU-s tagállamok többségében csak a nemzeti kormányzati épületekre tűzik ki az EU-zászlót, a nemzeti parlamentekre nem.

2003-ban a szocialista-liberális koalíció és az MDF mellett a Fidesz is támogatta Magyarország csatlakozását az Európai Unióhoz, amely ellen csupán a MIÉP és a Munkáspárt kampányolt.

A Népszava a Fidesz frakciót arról kérdezte meg, hogy terveznek-e valamilyen megemlékezést, ünnepséget tartani a húszéves évforduló kapcsán, de a kormánypárt erre nem válaszolt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések