A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mától lehet fizetni az új 30 ezer forintossal


A Petőfi Sándor arcképével ellátott fizetőeszközzel azonban mégsem érdemes vásárolni.


Ma bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei év egyik talán legjobban várt emlékérméjét, a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándornak és a 175 évvel ezelőtt kitört 1848-1849-es forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító különleges pénzeket – számolt be a bank360.hu. Az április 11-i forgalomba hozás nem véletlen, ez a dátum ugyanis A magyar költészet napja.

Az érmét kétféle változatban szerezhetik meg a gyűjtők és a befektetésként vásárlók. A tükörfényes ezüst változat 30 ezer forintos névértéken kerül forgalomba, ebből összesen 6 ezer darabot vernek. A színesfémből készült, selyemfényű verzió 7500 forintba kerül majd, és 8 ezer példány lesz belőle. Mindkét pénzérme nagy méretű, 52,5 milliméter lesz az átmérőjük. Az érmék egyik oldalán a költő arcképe látható majd, a másikon a Nemzeti dal első sorai olvashatók.

Az emlékérmékkel elméletben vásárolni is lehet, de nem érdemes a boltokban ezekkel fizetni, hiszen idővel a limitált sorozatok értéke várhatóan emelkedik majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések