Hirdessen itt

Felfüggesztett börtönt kapott egy férfi, aki aláírásgyűjtőkre támadt Egerben


Az Egri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban – a cselekmény elkövetésétől számított másfél hónapon belül – bíróság elé állította azt a férfit, aki egy politikai párt tagjára támadt Egerben, adta hírül az Ugyeszseg.hu.


A járási ügyészség feljegyzése szerint idén márciusban egy politikai párt Egerben, a Dobó téren található pultjánál aláírásokat gyűjtött egy, a várost érintő kiemelt kérdésben. Az ügy terheltje, az érintett politikai pártra neheztelő férfi a kora délutáni órákban megjelent a standnál, ahol kiabálni kezdett, obszcén kifejezésekkel illette az ott lévő két aktivistát, és sértő kifejezéseket használt a pártra is.

A férfi ezt követően a pultot rángatta, majd több alkalommal megütötte az egyik sértettet, aki azonban sérülést nem szenvedett a bántalmazás következtében. A támadó cselekményének az Egri Rendőrkapitányság kiérkező járőrei vetettek véget.

A terhelt a sértettet politikai meggyőződése miatt bántalmazta, valamint a helyszínen lévő aktivisták politikai hovatartozása miatt tanúsított kihívóan közösségellenes magatartást.

A férfit az ügyészség bántalmazással elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé.

Az Egri Járásbíróság az ügyészség által megállapított történeti tényállással és minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések