A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönbe kell vonulnia a Wagner katonai csoport volt tagjának Norvégiában


A fiatal férfi beismerte bűnösségét


Rendbontásért és nyilvános légfegyverviselésért tizennégy nap börtönbüntetésre ítélték az orosz Wagner katonai zsoldoscsoport volt parancsnokát Norvégiában – számolt be a csütörtöki ítéletről a Dagbladet című norvég napilap.

A 26 éves Andrej Medvegyev egy februári este Oslóban részt vett egy bár előtti verekedésben és akadályozta a rendőröket. A fiatal férfi beismerte bűnösségét, s bűnösnek vallotta magát nyilvános helyen történő légfegyverviselés vádjában is.

Brynjulf Risnes, a férfi ügyvédje elmondta, hogy a bíróság ugyanakkor hivatalos személy elleni erőszak vádja alól felmentette Medvegyevet. Risnes elmondta: védence belátta, hogy a kérdéses estén túl sokat ivott és elvesztette a fejét, azonban az ügyvéd is kitartott amellett, hogy Medvegyev nem bántotta egyik rendőrt sem. A vádlott a keddi tárgyaláson elismerte, hogy a verekedést követően nem volt együttműködő, és ellenállt az őrizetbe vételkor, dühében pedig köpött egyet, de leszögezte, hogy fizikailag nem bántalmazta a rendőröket.

Medvegyev a keddi tárgyaláson elmondta, hogy szégyelli magát tetteiért.

A férfit először január végén, illegális határátlépés gyanújával vették őrizetbe. A norvég Nemzeti Bűnügyi Nyomozó Szolgálat, a Kripos nem sokkal később beszámolt róla, hogy az Ukrajna elleni harcokban való részvétel miatt tanúként hallgatták ki Medvegyevet, aki elmondta, hogy júliustól novemberig parancsnokként szolgált a Wagner katonai magánszervezetben.

Elmondása szerint azután szökött meg, hogy beleegyezése nélkül meghosszabbították a szerződését. Őrizetbe vételekor elmondta, hogy hajlandó tanúskodni azon háborús bűnök ügyében, amelyeknek szemtanúja volt, noha tagadta, hogy ő maga részt vett volna az elkövetésükben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések