A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdogan Putyinnal tárgyalt, majd megjelent a nyilvánosság előtt egy online eseményen


Ma, április 27-én Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Erről a török ​​sajtó számolt be.


A média fényképeket is közölt Erdoganról a tárgyalások során. Ez az első fotó Törökország elnökéről, miután tegnap élővadásban rosszul lett.

Ami magukat a tárgyalásokat illeti, Erdogan a hírek szerint beszélt Putyinnal a gabonaüzlet kapcsán új kezdeményezések kidolgozásának lehetőségéről, és javasolta egy munkacsoport felállítását.

A telefonbeszélgetés után Erdogan online kapcsolódott be a Roszatom által Törökországban épített Akkuyu atomerőmű megnyító ünnepségére.

A telefonbeszélgetés után Erdogan online kapcsolódott be a Roszatom által Törökországban épített Akkuyu atomerőmű megnyító ünnepségére.

Erdogan nyilatkozatai az eseményen:

- Törökország csatlakozik az atomenergiával rendelkező országok klubjához, igaz, 60 éves késéssel.

- Az Akkuyu Atomerőmű mind a négy reaktora 2028-ra üzemelni fog.

- Akkuyu Atomerőmű Törökország legnagyobb közös beruházása Oroszországgal.

- A török ​​vezető a saját és a török ​​nép nevében is köszönetet mondott Oroszországnak és Putyinnak az Akkuyu atomerőmű megépítéséért.

Putyin is csatlakozott online.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések