Hirdessen itt

EMIH vezetője: Gyöngyösi Márton olyan a széderasztalnál, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián


Az EMIH vezetője szerint a Jobbik-Konzervatívok elnökén nem látszanak a megtérés jelei.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője keményen bírálta az Indexnek a Jobbik–Konzervatívok elnökének Gyöngyösi Márton meghívását arra a széderestre, amelyen mások mellett részt vett David Pressman budapesti amerikai nagykövet, és Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői.

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián vagy a »néppártosodott Ku-Klux-Klan« vezetője a Martin Luther Day ünnepségen. Érthetetlen, odaengedése pedig tapintatlan, udvariatlan”

– fogalmazott Köves Slomó. Majd hozzátette: „Félreértés ne essék! A zsidóság hisz a megtérés, a tsuva erejében. Kiemelte: „erre az esélyt még Gyöngyösi Mártonnak is meg kell adni”.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője szerint viszont „Gyöngyösi Márton esetében nem erről van szó. Egy olyan pártnak az elnöke, amely hosszú éveken át szimbóluma volt a legújabb kori magyar rasszizmusnak, és maga ennek a pártnak a színeiben hozta vissza a Tisztelt Házba a nyílt antiszemita retorikát”.

Köves Slomó kifejtette, a zsidó hagyomány szerint a megtérés három lépésből áll. A megbánás, a megvallás és az elhatározás (a változásra). „Bölcseink azt tanítják, hogy ha háromból egy is hiányzik, akkor az olyan, mintha a tisztátalan ember alámerülne a tisztaságot hozó rituális fürdőben, miközben csúszómászót szorongat a kezében” – mondta. 

Így

szerinte erősen kétséges, hogy Gyöngyösi Márton a fenti három lépés közül akár csak egyet is őszintén megtett, az a bizonyos csúszómászó viszont nagyon erősen hozzá van tapadva.”

Hozzátette, hogy: „így pedig, Gyöngyösi Márton hírhedt beszédét felidézve, az ember akár azt is gondolhatja, hogy Gyöngyösi két pászkafalat között a nemzetbiztonsági kockázatok iránt kutatva pásztázta az asztal körül ülőket”.

Jaj, akik a rosszat jónak mondják, és a jót rossznak, akik sötétséget világossággá tesznek, és világosságot sötétséggé, akik keserűt édessé tesznek, és édest keserűvé – tanította Ézsaiás 2700 évvel ezelőtt (Ézsaiás 5:20.)” – ismertette Köves Slomó az Indexnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések