A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elfogták a máriapócsi férfit, aki vallási jelképeket gyújtott fel


A Nyírbátori Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. F. 42 éves jármi lakos ellen.


A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt négy hónapban több alkalommal, legutóbb április 8-án vallási emlékhelyeket rongált meg Máriapócs külterületén.

A férfi gyúlékony anyaggal leöntötte és meggyújtotta a feszületeket és egy ikont tartalmazó szoborfülkét is. Előfordult, hogy tüzet nem okozott, de egy fakaróval több ütést mért a vallási tárgyra − közölte a rendőrség.

A nem éghető anyagból, gránitból és fémből készült vallási tárgyak nem semmisültek meg, de megrongálódtak. A nyírbátori rendőrök nagy erőkkel keresték az ismeretlen elkövetőt, akit széles körű adatgyűjtés eredményeképpen beazonosítottak, és a Jonatán közterületi bevetési egység munkatársainak közreműködésével 2023. április 8-án jármi otthonában elfogtak.

K. F. gyanúsítotti kihallgatása alatt a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések