A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Der Standard: Magyarországon óriási méreteket ölt a válság

A lap azt írja: Orbán Viktor „propagandista nyilatkozatai” úgy állítják be, mintha a megainflációért a háború brüsszeli támogatása lenne a felelős.

Az infláció, a válság, a háború és az energiahiány mindenhol érezhető az EU-ban, Magyarországon azonban óriási méreteket ölt a válság – olvasható a Der Standard cikkében. A cikk szerint hazánkat jobban sújtja az infláció, mint bármelyik más országot az EU-ban. Az inflációs ráta idén 25,5 százalékra szökött fel (Ausztria 11 százalékon áll, az uniós átlag 9 százalék). Attól függően, hogy mely árukat vesszük figyelembe, az arány 45 százalékra, sőt, majdnem három számjegyűre emelkedik.

Pedig a magyar kormány 2030-ra gazdaságilag meg akarta előzni Ausztriát”

– írják, majd úgy folytatják: ez a történet nem a magyarországi szegénységről szól, hanem egy olyan országról, amely figyelmen kívül hagyta a gazdasági válság figyelmeztető jeleit, amíg az teljes erővel el nem érte a középosztályt. Magyarországnak a virágzó jövő felé kellett volna haladnia. A cikk szerint Orbán Viktor politikailag az elmúlt egy évben

minden eddiginél jobban elzárkózott a többi uniós államtól.

Nézetei oroszbarátok, nyilatkozatai propagandisták: a NATO és az USA a hibás a háborúért, Ukrajna provokált, a nyugati szankciók és a háború brüsszeli támogatása a megainfláció oka. Még a Lengyelországgal való baráti kapcsolat is megromlott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések