A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amerikai lap: Ferenc pápa magyarországi látogatásának politikai üzenete is van


A National Catholic Register szerint Budapest reális alternatívát nyújt Brüsszellel szemben. 

Ferenc pápa április végi magyarországi látogatása kifejezetten vallási célokat szolgál. A látogatás hátterében azonban az is áll, hogy Budapest a Brüsszel által kínált szekuláris progresszivizmussal szemben egy sajátos politikai gondolkodás, valamint cselekvés szimbolikus központjává vált – írta meg a National Catholic Register.

A Budapest és Brüsszel közötti vitában a vallás és a politika nem választható szét könnyen, hiszen az egyik központi kérdés az, hogy Európa jövője keresztény legyen-e vagy sem. Magyarország felemelkedése miatt

a vallási és kulturális konzervatív gondolat virágzó színtere alakult ki az országban,

ahova Európa-szerte és azon túlról is szívesen érkeznek látogatók.

A lap kiemelte, hogy Magyarországon keresztény alkotmány van érvényben, amely a keresztény hitet, a családot és a hazát helyezi az ország politikai irányvonalának középpontjába. Az államhatalmat pedig ezen értékek aktív előmozdítására használja fel:

bőkezűen ösztönzi a családalapítást,

növeli a hazai egyházak és a külföldön üldözött keresztények pénzügyi támogatását, védi a gyermekeket és korlátozza a bevándorlást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések