A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Békekonferencia lesz Budapesten


A világ minden tájáról érkeznek előadók, akadémikusok és szakemberek a Mathias Corvinus Collegium legújabb nemzetközi konferenciájára.

A Mathias Corvinus Collegium legújabb nemzetközi konferenciájának középpontjában a béke áll. A tehetséggondozó intézmény lapunknak eljuttatott közleményében azt írja, hogy a világ minden tájáról érkeznek előadók, akadémikusok és szakemberek. A témák fókuszában

a háború szörnyűségei, illetve a békéről történő diskurzus állnak.

A kétnapos eseményen az orosz-ukrán háború geopolitikai, társadalmi és gazdasági hatásaival, a békekötés feltételeivel és lehetőségeivel foglalkozik majd számos magyar és külföldi szakember. Az MCC Budapest Peace Forum konferenciát június 6-7. között tartják a tehetséggondozó intézmény budapesti központjában. 

Előadást tart többek között Dr. Jeffrey Sachs világhírű közgazdász, a Columbia Egyetem professzora és Fenntartható Fejlődés Központjának igazgatója és Dr. Arta Moeini, az Institute for Peace & Diplomacy (IPD) kutatási igazgatója, a Kaliforniai Berkeley Egyetem alumnája. Az Ázsiát érintő kérdésekbe a koreai Dr. Joon Hyung Kim, a Handong Global Egyetem professzora, a Koreai Nemzeti Diplomáciai Akadémia korábbi kancellárja, valamint Dr. Akihiro Iwashita a Hokkaido Egyetem professzora nyújt majd betekintést. A konferencián az államszuverenitás elméleti kérdéseiről értekezik Dr. Miguel Ayuso-Torres, a Comillas Pontificial Egyetem oktatója és Dr. Sanjay Kumar Pandey Újdelhiből, aki a Jawaharlal Nehru Egyetem professzora. Christopher Davis, a Harvard Egyetem, illetve a Cambridge Egyetem öregdiákja, jelenleg az Oxford Institute of Population Ageing csoport munkatársa pedig a háború történeti megközelítését vizsgálja majd. 

Természetesen a rendezvényen szóba kerül majd a háború okozta energiaválság is, amiről Renaud Beauchard, a Világbank korábbi tanácsadója; Shaun Riordan, a Chair for Diplomacy and Cyberspace igazgatója; Dr. Tuomas Malinen, a a GnS Economics vezérigazgatója, a Helsinki Egyetem docense osztják meg tapasztalataikat. A 21. századi hadviselésről a többi között Dr. Omar Ashour, a Doha Institute for Graduate Studies biztonság- és hadtudomány szakának professzora beszél majd. A rendezvényen tiszteletét teszi Dr. Suay Nilham Acikalin, az Ankara Haci Bayram Veli Egyetem igazgatóhelyettese is –jelezték.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
NYÍLT ÜZENET SOROS GYÖRGY TANÍTVÁNYÁNAK: GYŐRI GÁBORNAK, alias ORBÁN VIKTORNAK!!!

"Amikor gyermeke megkeresi első pénzét fagylaltra, tegye a következőket:

1. Mielőtt lehetősége nyílik megnyalni a fagylaltját, vegye el tőle és harapja le 20%-át.
2. Amíg a gyermeked csodálkozva bámul rád, harapj még egy 30%-ot.
Aztán add neki a maradék fagylaltot, és magyarázd el, hogy ezt csinálja az állam azzal a pénzzel, amit valaki keres. És hogy ez minden fagylalttal így lesz, amit vásárol magának. És hogy a harapás százalékos aránya csökkenthető, ha kézen fogjuk a harapót, és megkövetelik, hogy miért kapnak annyit.

Ha ezt minden szülő megteszi, akkor van remény, hogy egy olyan generáció nő fel ebben az országban, aki megérti, hogy a kormánynak nincs saját pénze – csak az adófizetők pénze van. És hogy az adófizetők nem csak ellenőrizhetik, hanem ellenőrizniük is kell, hogyan költik el a kormány tisztviselői a pénzüket."

- Margaret Thatcher –

Elsőként igenis el kell törölni a kamatokkal terrorizáló társadalmakat!!!
Egyidejűleg a"pacta sunt servanda" elvét is el kell eltörölni valamint az öröklési jogot.
Utóbbit, a morált és az erkölcsöt is sértő módon felhalmozott vagyonok esetében természetesen - a csilliárdossá lett és/vagy tett oligarchák vagyonát semmilyen százalékban nem örökölheti leszármazó.
Sőt!
A néptől „eltulajdonolt” vagyont újra „össznépi közkinccsé” kell tennünk!!!
A szerződéseknél pedig előtérbe kell helyezni a clausula rebus sic stantibus elvét.
Magyarul: a szerződések ugyan betartandók, de csak addig, míg a szerződésre okot adó körülmények meg nem változnak.
Ja!
… és általánossá kell tenni az "elsétálás jogát" (ez egy létező amerikai joggyakorlat) - azaz, ha te hitelből vettél valamit, és nem tudod törleszteni a hitelt, akkor elbukod a hitelből vett vagyontárgyat, de tovább nem tartozol, sőt a vagyontárgy gazdagodásának erejéig még vissza is jár neked „kárpótlás”!!!
Ezek az emberinek nevezett társadalmak sine quae non-jai.
Ebből kell gyökereztetni a valódi (!!!) Great Resetet! (…és nem abból, amit a mély állam perverz nyomorultjai Klaus Schwabbal az élen nyomnának le a torkunkon!!!)!!!