A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyílt iftar party a londoni Wembley Stadionban


1000 ember gyűt össze Londonban a Ramadan Tent Project által szervezett böjtöt megtörő étkezésre.


Több száz muszlim gyűltek össze szombaton a londoni Wembley Stadionban, hogy a muszlimok szent hónapja, a ramadán idején nyílt iftar, azaz böjtöt megtörő étkezést tartsanak.

A 2013-ban alapított, díjnyertes jótékonysági szervezet, a Ramadan Tent Project által szervezett böjtöt megtörő étkezésre mintegy 1000 ember gyűlt össze.

A résztvevők között volt Osman Koray Ertas törökországi nagykövet és Abdi Aden, Brent polgármestere is.

Ertas méltatta az angliai nyílt iftar-rendezvényeket, mondván, hogy a projekt a sokszínűség tiszteletének üzenetét közvetíti.

A Piccadilly Circuson elhelyezett ramadáni fényekre kitérve megjegyezte, hogy a Londonban szintén először kiállított kijelző olyan erős üzeneteket hordoz, amelyek milliókhoz jutnak el.

Ertas köszönetet mondott a briteknek a február 6-i pusztító törökországi földrengések áldozatai számára tett adományaikért és adománygyűjtő kampányaikért.

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott vezetőedzője az eseményen videoüzenetben jelezte a ramadánt.

Az iftár után a Football for Peace csoporttal közösen tartottak egy panelbeszélgetést, amelyen részt vett Michael Chopra korábbi játékos, Rachel Yankey korábbi angol női válogatott labdarúgó és az Angol Labdarúgó Szövetség tisztviselői. A panelbeszélgetés résztvevői részvétüket fejezték ki a törökországi földrengés áldozatainak.

A ramadán alatt a Premier League labdarúgó-klubok különböző stadionjaiban, köztük a Chelsea, az Aston Villa és a Brighton & Hove Albion stadionjaiban nyílt iftar-rendezvényeket tartottak.


A ramadán március 23-án kezdődött és április 21-ig tart - a szent hónap végét jelentő Eid al-Fitr ünnep első napjáig. A Ramadan Tent Project célja, hogy "összehozza a közösségeket és különböző kezdeményezéseken keresztül terjessze a szent hónap szellemét".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések