A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukránok Donyeck központjában lövik agyon a civileket: most legalább heten haltak meg


„Az előzetes adatok szerint hét ember vesztette életét az egykori Ukrajna áruház közelében – a 25-ös buszt érte találat” – írta a városvezető, számolt be az esetről az oroszhirek.hu.


Ezt az információt a DNR megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin is megerősítette. Információi szerint a halottak között egy gyermek is volt.

„A köztársasági traumatológián több mint tíz sérült van. Minden sérültet teljeskörűen ellátnak” – tette hozzá Pusilin.

Az ukrán háborús bűnökkel kapcsolatos kérdések ellenőrzésére és koordinálására létrehozott központhoz delegált DNR-misszió szerint az ukrán csapatok egyperces különbséggel kétszer – 13.10-kor és 13.11-kor – egyenként tíz lövedéket lőttek ki rakéta-sorozatvetőkből Donyeck Kijevszkij kerületére.

Korábban a mai napon az ukrán fegyveres erők rakéta-sorozatvetőkkel lőtték Donyeck Vorosilovszkij kerületét. Egy ottani lakóépület megsemmisült, a szomszédos épületek homlokzatai és parkoló autók megrongálódtak. Ezenkívül az ukrán csapatok többször lőtték a Petrovszkij kerületet, mintegy két tucat 155 milliméteres NATO-kaliberű lövedéket lőttek ki.

Kulemzin szerint a beérkezéseket a Donyeck Sziti bevásárlóközpont környékén rögzítették, a rakéták az Olimpijszkij stadiont és a Traumatológiai Központ épületét találták el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések