A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Annalena Berbockon röhög az internet, amiért fegyvereket követelt Ukrajnának


Annalena Berbock német külügyminiszter figyelmen kívül hagyta az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére szóló meghívást, amelyet orosz kollégája, Szergej Lavrov elnököl – írja a Bild nyomán az Oroszhirek.hu.

„Berbock meghívást kapott, de elutasította, hogy New Yorkba utazzon, és helyette a szudáni német állampolgárok kimenekítésével foglalkozott” – írta a lap.

A Twitteren a német diplomata azt írta:

„Minden diplomáciai csatornán keresztül támogatjuk a szudáni tűzszünetet. Világosan üzenem a konfliktusban részt vevő feleknek: ha törődnek az országukkal, akkor tegyék le a fegyvert.”

A bejegyzéshez fűzött kommentárok megjegyezték, hogy Németországtól most határozott fellépést várnak az ukrán kérdésben, amely az ENSZ-tárgyalások egyik témája volt.

„Tehát a fegyverek békét hoznak?” 

– kérdezte ironikusan egy felhasználó.

„Pontosan ez az, amit Ukrajnában elvárnánk tőletek. Legyen végre tűzszünet, és hagyjátok abba a fegyverszállításokat” – írta egy másik olvasó.

„A fegyverek Szudánban rosszak. A fegyverek Ukrajnában jók. Biztosan maga a külügyminiszter?”

 – tette fel a kérdést egy kommentelő.

Gyakorolja a „diplomáciai csatornáit” Szudánon, hátha tud tárgyalni Oroszországgal – javasolta egy másik felhasználó.

„Kár, hogy nem az ukrajnai békéről beszélsz”

– összegeztek a hozzászólók.

Oroszország áprilisban tölti be az ENSZ Biztonsági Tanácsának elnökségét. Szergej Lavrov külügyminiszter hétfőn érkezett a világszervezet székhelyére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések