A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: hamarosan biztonságba kerülhet nyolc újabb magyar állampolgár Szudánból


Rövidesen biztonságba kerül nyolc újabb magyar állampolgár Szudánból, az érintettek mind jól vannak, folyamatos velük a kapcsolat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a szófiai repülőtéren.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető jó hírekről számolt be az evakuációs műveletekkel kapcsolatban, aláhúzva, hogy kollégái személyes kapcsolatban vannak azokkal a magyarokkal, akik már Etiópiába vagy Dzsibutiba jutottak, és jelenleg a papírmunkát végzik a hazatérés érdekében. Majd hozzátette, hogy már mindössze két magyar állampolgár van a szudáni fővárosban, Kartúmban, ahol a harcok zajlottak.

A többiek összesen nyolcan már nagyon közel állnak ahhoz, hogy a megbeszélt biztonságos pontokon találkozzanak a nagykövetségek, illetve a térségbeli konzulátusok odadelegált kollégáival 


– mondta.

Úgy fogalmazott, “remélem, hogy néhány órán belül itt is újabb jó hírekkel szolgálhatunk”.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az érintett nyolc ember mind jól van, folyamatos velük a kapcsolat, voltak, akik még képet és videót is küldtek az aktuális helyzetükről.

Természetesen folyamatosan tájékoztatni fogom önöket (…) az evakuációs műveletek állásáról 


– emelte ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések