A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A zsidólistázó Gyöngyösi kipában ünnepelte a zsidó húsvétot az amerikai nagykövet társaságában


David Pressman többek között a Jobbik – Konzervatívok elnökének társaságában ünnepelte meg a pészah első estéjét egy kóser vacsorával. 

Az eseményen jelen voltak még a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (MAZSIHISZ) képviselői, illetve Nagy Ervin Jászai Mari-díjas színművész.

Az, hogy a MAZSIHISZ képviselői és Gyöngyösi egy asztalnál ülve ünnepelnek azért is meglepő, mert pár éve még pont Gyöngyösi antiszemita kijelentései miatt Tömegtüntetés a nácizmus ellen néven tartott tüntetést az MSZP-vel és a Hit Gyülekezetével közösen. Gyöngyösi a következő mondatával verte ki akkor a biztosítékot a parlamentben: „itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak” – vagyis listát készített volna a zsidó származású emberekről Magyarországon.


Nem csak a zsidó közösség az, akikkel nem éppen nevezhető fényesnek a múltja, hanem az amerikaiakkal sem. Korábban erős orosz-barát politikát folytatott. 2014-ben választási megfigyelőként vett részt az Európai Unió által el nem ismert Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságokban, amely tevékenységért elmondása szerint ki is tiltották akkor Ukrajnából.

Ennek ellenére a budapesti amerikai nagykövet mégis meghívta a pészah első estéjén tartott ünnepi vacsorájára. Pressman Facebookon osztott meg képeket az eseményről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések