A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megfenyegették Toroczkai Lászlót az ukránok Budapesten


"Hetekkel ezelőtt valaki egy cetlit hagyott az autóm szélvédőjén Budapest belvárosában. A kis papírlapon a következő üzenet volt: „Figyelünk! Darija. Slava Ukraini!” - írja blogján Toroczkai László.  

Hozzátette: Március 15-én azonban névvel és valódi identitással, nyilvánosan üzent nekem a Twitter-oldalamon egy Yuriy Rakovtsi nevű férfi. Ez az üzenet már sokkal konkrétabb volt, mint a papírcetli. Yuriy azt írta, hogy „menj, idd végig a Costa Coffe-ban a kávéd és írd végig a DELL notebookon a szarodat, ami kijön a fejedből!”. 

"Ez az üzenet már felkeltette a figyelmemet, mert sohasem iszom kávét, és nem emlékszem arra, hogy korábban ültem volna Costa Coffe-ban, március 9. és március 14. között azonban az Interparlamentáris Unió (IPU) alelnökeként a magyar parlamenti delegáció tagjaként Bahreinben tartózkodtam az IPU közgyűlésén, amelynek a helyszíne, az „Exhibition World Bahrain” nevű komplexum volt. Ez egy szigorúan őrzött rendezvény volt, biztonsági beléptetés után csak a világ parlamentjeinek akkreditált delegációi léphettek be. Itt, az épületen belül van egy Costa Coffe is, ide tértem be többször is, igaz nem kávét, hanem teát, illetve vizet ittam."

Mint írja: bankkártyával fizetett, így rögtön arra gondolt, hogy annak adatait látják. 

"A munkatársam pedig egy, az Országgyűlés Hivatalától kapott DELL notebookot használ, onnan teszi közzé a neki küldött írásaimat az oldalamon, a toroczkai.infón. Egy kis keresés után ráadásul megtudtam, hogy a Costa Coffe 2021-ben kivonult Magyarországról, így nyilvánvalóvá vált, hogy Yuriy Rakovtsi nem véletlenül találta el, hogy a napokban hol jártam."

Toroczkai szerint ekkor már egyértelmű volt, hogy ukrán hekkerek szálltak rá. Igyekeztem további információkat kiszedni Yuriyból, kiugrasztani a nyulat a bokorból, ezért válaszoltam neki, jelezve, hogy soha nem iszom kávét (ami igaz, de teát, vizet ittam a Costa Coffeban) és nem használok DELL-gépet (a munkatársam posztolja onnan az írásaimat). Erre ennyi választ írt a nyilvános üzenetváltásunk során: „Nagyon híres vagy szűk körökben”, illetve azt is írta, hogy „harcolni lehet különbözőképpen” – ezt arra válaszolta, hogy megkérdeztem, ukrán nacionalistaként 

miért Budapestről hekkerkedik, miért nem a fronton védi a hazáját?

Torockzai utánajárt Yuriy Rakovtsi-nak is. Mint írja:  valós személyről van szó, egy USA-ban bejegyzett, de Ungváron és Lembergben (Lvov) működő szoftvervállalat, az AZinec tulajdonosa. Yuriy ungvári illetőségű, de jelenleg Budapesten él, valószínűleg magyar és ukrán vér is folyik az ereiben, de láthatóan ukrán nacionalista, és nem is titkolja, hogy a cégének munkatársaival együtt tagja az ukrán kiberhadseregnek. 

Feljelentést tett

Toroczkai László tiltott adatszerzés minősített esete miatt feljelentést tett, és értesítette a hivatalos szerveket. 

"Ez az ügy túlmutat rajtam, és emiatt tartozik a nyilvánosságra. Az ukrajnai háború ugyanis két fronton zajlik. Az egyik a valós terep, a másik a kiberháború"

Értékelése szerint "a hekkerkedés terrorizmussal is párosul, amely egyébként sem áll távol az ukránoktól és nyugati szövetségeseiktől sem, elég, ha az Északi Áramlat felrobbantására, vagy Darja Dugina felrobbantására gondolunk" - írta.

Szerinte a véres kiberháború részben Budapestről zajlik. Yuriyék időnként az Országház előtt fényképezkednek. 

"Vajon mit csinálnak a magyar nemzet biztonságáért felelős titkosszolgálatok, a magyar kémelhárítás?"- írja Toroczkai.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések