A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ugrik a hegy képe a Toblerone csokiról


Elkerül Svájcból a gyártás


Hamarosan eltűnik a Matterhorn hegycsúcs képe a Toblerone csokoládétáblák csomagolásáról. A lépés háttere, hogy a márka amerikai tulajdonosa a gyártás egy részét Svájcon kívülre helyezi át.

A gyártó számára minden bizonnyal fájdalmas hírről számolt be a a svájci Aargauer Zeitung újság. Mint olvasható, a háromszögletű csemegét gyártó Mondelez International Inc. megváltoztatja a kartonpapíron ábrázolt hegy kialakítását, hogy ne sértse a svájci törvényt.

A Mondelez tavaly közölte, hogy a Toblerone gyártásának egy részét a szlovák fővárosba, Pozsonyba kívánja költöztetni.

A csomagolás újratervezése során egy modernizált és áramvonalas hegyi logót vezetünk be, amely igazodik a geometriai és háromszög alakú esztétikához – mondta a Mondelez szóvivője az Aargauer Zeitungnak. Az édesség csomagolásán mostantól „Svájcban alapított” felirat szerepel, nem pedig „Svájc”.

Egy 2017-ben elfogadott törvény értelmében a nemzeti jelképeket tilos olyan termékek csomagolásán alkalmazni, amelyek nem felelnek meg a helyi kritériumoknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések