A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tragédia Görögországban: akár 29 halottja is lehet a súlyos vonatszerencsétlenségnek


Egy több mint 350 embert szállító személyvonat ütközött össze egy tehervonattal, már csaknem száz sérültről érkezett jelentés 

A mentőcsapatok kétségbeesetten keresik a túlélőket, miután Görögország középső részén két vonat frontálisan összeütközött, ami több tucat ember halálát okozta, emellett rengetegen megsérültek – írta meg a liner.hu.

Cikkünk megjelenésének időpontjában legalább 29 halottról és több mint 85 sérültről tudni, akik kedden nem sokkal éjfél előtt szenvedtek balesetet. Egy több mint 350 embert szállító személyvonat ütközött össze egy tehervonattal Lárisza városának közelében.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de nem kizárt, hogy emberi mulasztás történt. A CNN a görög tűzoltóságra hivatkozva azt írja, a helyreállítási munkálatok folyamatban vannak, és a halálos áldozatok száma várhatóan emelkedni fog.

A személyvonat a fővárosból, Athénból tartott Thesszalonikibe, Görögország második legnagyobb városába, amely a fesztiváljairól és a kulturális életéről híres. Az ütközés röviddel azután történt, hogy véget ért a nagy országos karnevál.

Eddig összesen 194 utast szállítottak biztonságban Szalonikibe, miközben a mentési munkálatokban legkevesebb 150 tűzoltó és 17 jármű, valamint 40 mentőautó vesz részt.

A hatóságok szerint egyelőre nem világos, mi vezetett az ütközéshez, ahogyan az sem, hogy a két mozdony vezetője életben van-e.

Évtizedekkel ezelőtt, 1972-ben 19 ember vesztette életét Lárisza külterületén, amikor szintén két vonat ütközött egymással frontálisan. A legutóbbi szerencsétlenségnek már most lényegesen több áldozata van, és félő, újabb holttestek kerülnek elő a roncsok közül.

Fotó: Giannis Floulis / Reuters

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések