A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Továbbra sem találják az eltűnt diósjenői lánytestvért


A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire való hivatkozással továbbra sem ad érdemi információt a 2009-ben eltűnt diósjenői lányok ügyében, akik közül az egyik testvér maradványait tavaly nyáron megtalálták. Azonban úgy tűnik, megalapozottak voltak azok az értesüléseink, amelyek szerint a közelmúltban újból nagy erővel kutattak a helyszínen és környékén a hatóságok. 

Tavaly nyáron lezárták a környéket. Ekkor kerültek elő H. Alexandra maradványai az épület melletti területről.

A két testvér, a tizenkilenc esztendős Alexandra és hat évvel fiatalabb húga, Krisztina 2009 első napjaiban szinte az egyik percről a másikra tűnt el nyomtalanul a Börzsöny lábainál fekvő nagyközségben található otthonából. Tavaly nyár közepén aztán teljesen váratlanul jelentek meg a háznál a nyomozók, és a kutatások során az udvar félreeső zugában, a földbe ásva megtalálták a nagyobbik nővér földi maradványait, nem sokkal később pedig emberölés gyanújával őrizetbe vették a nevelőapát, H. Józsefet. A férfi azonban semmiféle vallomást nem tett, mélyen hallgat, egy szót sem szól arról, mit tehetett, így egyelőre a Krisztina utáni keresés folyamatosan kudarcot vallott.

A diósjenőiek szerint a nevelőapa kegyetlenül bánt nevelt lányaival, azt rebesgették a környéken, hogy többször szexuálisan zaklatta a fiatalokat, nem lehetett tőle nyugtuk. 

Januárban a családhoz közel álló személyektől származó hírek szerint újra kutattak a helyszínen a nyomozók. Még a fürdőszobát is felszántották, azonban semmi eredménnyel. 

Nemrégiben a Blikk című országos bulvárlap munkatársai jártak Diósjenőn, és beszélgettek a lányok bátyjával, Attilával, aki az újságíróknak elmondta, az utóbbi időben kétszer volt nagyszabású kutatás, összesen négy ház udvarán, valamint kerti kutakban is zajlott a keresés, méghozzá szakemberek bevonásával, és a vizet is leszivattyúzták, hogy minél hamarabb a mélybe jussanak, ám semmit sem találtak.

Ugyan a pontos hely megjelölése nélkül, de erre ráutal a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat március 12-én kelt Facebook-bejegyzése, amely leírja: „Az elmúlt napokban a rendőrségnek nyújtottunk segítséget. Szolgálatunk a rendőrség együttműködő partnereként változatos szituációkban szokott segítő kezet nyújtani a hatóságoknak. Ha eljön az ideje, majd a rendőrség beszámol bővebben az esetről.”

Az eltűnt lányok bátyja határozottan állítja, a kutató-mentők a megadott képek alapján egyértelműen a diósjenői ház környékén jártak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések