A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint ezer majom élete forog kockán


Illegális kereskedelem áldozatai lettek


A Guardian jelentése szerint az amerikai kormányzat nyomoz annak a több mint ezer kambodzsai majomnak az ügyében, amelyek illegális kereskedelem áldozatai lettek, sorsuk azonban még mindig bizonytalan. Állatvédők szerint az a veszély fenyegeti őket, hogy vagy leölik őket, vagy visszaküldik Kambodzsába, ahol ismételten eladhatják őket.

A majmok elszomorító helyzetére először tavaly derült fény, amikor is az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (FWS) felkereste a PETA állatvédő szervezetet, hogy menedéket találjon 360 majom számára. Nem sokkal később a Born Free USA és az amerikai igazságügyi minisztérium is csatlakozott a tárgyalásokhoz, ám az idő múlásával ezer fölé emelkedett az elhelyezésre váró majmok száma – írja a Liner.hu.

A portál szerint miután azonban a PETA-nak tudomására jutott március 13-án, hogy a majmokat elszállítanák az Egyesült Államokból, a tárgyalások megrekedtek: az amerikai törvények szerint ugyanis a majmok kizárólag származási országukba, ez esetben Kambodzsába térhetnek vissza.

Az állatok jelenleg texasi Houstonban található főemlősközpontban tartózkodnak, amely a Charles River Laboratories tulajdonában van, amely állatokat vásárol, értékesít, és kísérleteket végez rajtuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések