Mézzel és olvadt csokidarabokkal elképesztően szaftos banánkenyeret készíthetsz.
A mézes-csokidarabos banánkenyeret egyszerűen lehetetlen megunni. Az érett, már barnulásnak indult gyümölccsel ennél jobb nem is történhet. A banánkenyér napokig puha marad, bár valószínűleg előbb el fog fogyni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg puha vaj
👉 10 dkg étcsoki
👉 7.5 dkg cukor
👉 2 evőkanál méz
👉 2 érett banán
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat a kétféle cukorral verd habosra úgy, hogy a térfogata megnőjön, és kifehéredjen. Add hozzá a mézet, a puha vajat és a villával összetört banánokat. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és szitáld a tésztához. Forgasd össze, végül add hozzá az éles késsel feldarabolt étcsokit is.
Egy kenyérformát kenj ki vajjal és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a banános masszát, és 180 fokos sütőben nagyjából 45-50 perc alatt süsd készre. Akkor megfelelő, ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések