A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szomorú sors vár a Mount Everestre, hamarosan nem ez lesz a világ legmagasabb pontja


Trónfosztás van a láthatáron


Trónfosztásra kell számítania a Mount Everestnek, de ez nem holnap fog bekövetkezni – írta a Promotions.hu.

A Föld egyik legkülönlegesebb helye a Mount Everest, vagyis a Csomolungma, a világ legnagyobb, legmagasabb hegye, amely jelenleg 8848 méter magas (a tengerszinttől számolva). Sokan meg akarják hódítani, több magyarnak is sikerült már az utóbbi években, évtizedekben, de sajnos bőven vannak olyanok is, akik nem élik túl az életre szólónak ígérkező kalandot – jelenleg is rengeteg holttest pihen ezen a helyen.

Kevesen tudják, de a Mount Everest folyamatosan egyre csak magasabb lesz, ugyanis évente nagyjából négy millimétert növekszik. Ez azért van, mert még mindig mozognak a réges-rég összeütközött földrétegek. Az ember azt hinné, hogy ezek után be van biztosítva, hogy örökké ez lesz a Föld legmagasabb pontja, de úgy néz ki, hogy ez egyáltalán nem így van, ugyanis trónfosztás van a láthatáron.

Van a 8848 méter magas Mount Everesttől pár száz kilométerre, szintén a Himalájában egy Nanga Parbat nevezetű, hatalmas hegy, ami jelenleg 8126 méter magas, viszont az évente nem 4, hanem 7 milliméterrel növekszik – vagyis elvileg nagyjából 241 ezer év múlva megelőzi a Csomolungmát, és onnantól kezdve ez lesz a világ legmagasabb pontja.

Persze ez még odébb van, viszont elkerülhetetlennek tűnik, szóval jobb, ha mindenki tudja, hogy a Mount Everest uralkodásának meg vannak számlálva a napjai, sok-sok generáció múlva már a Nanga Parbat meghódításával fognak foglalkozni az emberek – feltételezve, hogy akkor még lesz emberiség, illetve Föld bolygó, hiszen nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések