A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bővítik az óvodát Boldogkőújfalun


A beruházással a foglalkoztatottak száma is bővülhet a településen


Fejlesztik és bővítik az óvodát a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőújfalun.

Jelenleg 52 a maximális létszám az intézményben, a fejlesztés után 75 gyermek számára biztosítható majd az óvodai szolgáltatás – közölte a fejlesztési pályázatért felelős Bora 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Fejlesztési Ügynökség az MTI-vel.

Azt írták, a tervezés során nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelmi és az esélyegyenlőségi szempontok érvényesítésére, így az épület teljesen akadálymentes lesz, és megújuló energiaforrással is ellátják. Az óvodát új eszközökkel is felszerelik.

A beruházással a foglalkoztatottak száma is bővülhet a településen. Boldogkőújfalu önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében nyert el támogatást a beruházásra.

A projekt – amely a tervek szerint 2025 áprilisában zárul – több mint 430 millió forint támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések