A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos túrós-zabpelyhes palacsinta: liszt nem is kell a tésztájába


A túrós-zabpelyhes palacsinta liszt nélkül készül, így akár a gluténmentes diétába is beilleszthető.


Mennyei finomság a túrós-zabpelyhes pufi palacsinta. Bár a zabpehely elvileg nem tartalmaz glutént, ha diétázol, érdemes a kifejezetten gluténmentes változatot keresni, amiben biztos, hogy nincs keresztszennyeződés.

Hozzávalók 3 személyre

👉 25 dkg túró
👉 10 dkg apró szemű zabpehely
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 5 dkg vaj a sütéshez

Elkészítés:

A túrót villával törd át. Add hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, és fokozatosan annyi zabpelyhet, hogy jól kezelhető állagú tésztát kapj. Dolgozd jól össze, és pihentesd fél órát.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Evőkanállal adagolj bele halmokat, lapogasd el őket, és oldalanként néhány perc alatt süsd a palacsintákat pirosra.

Tálald porcukorral, tejföllel, lekvárral vagy kakaóval.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések