A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült tepsis zöldségek gazdag fűszerezéssel: kalóriaszegény, mégis laktató


A ropogós tepsis zöldségeket számtalan variációban készítheted el.


A ropogós tepsis zöldségekből fantasztikus, kalóriaszegény köret készíthető. Tehetsz bele hagymát, répát, krumplit, és úgy fűszerezheted, ahogy épp kedved tartja. Nagyon jól megy hozzá a füstölt paprika és a rozmaring, de egy kevés chilivel is érdemes megbolondítani.

Hozzávalók

👉 4 közepes krumpli
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 lila hagyma
👉 2 sárgarépa
👉 2 szál zellerzöld
👉 2 kávéskanál füstölt paprika
👉 1 fehérépa
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 ízlés szerint chili

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A répákat, a paprikát és a krumplit vágd hasábokra, a hagymát cikkekre. A paradicsomot kockázd fel. A zellerszárat hagyd egyben. A fokhagymát hasonlóképpen csak pucold meg, és egészben dobd a zöldségek mellé. Fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal, füstölt paprikával, rozmaringgal, és ha szereted a csípőset, chilivel. Forgasd össze olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg minden megpuhul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések