A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült kukoricás lepénykék: konzervből pillanatok alatt készen van


Ezekbe a ropogós kukoricás lepényekbe borsó és reszelt krumpli is kerül. Mivel kukoricalisztből készülnek, gluténmentesek is.


A reszelt krumplival és borsóval készült kukoricás lepény pillanatok alatt készen lesz konzervzöldségekből. A villámvacsorához semmi mást nem kell tenned, csak összekeverni a hozzávalókat, majd serpenyőben néhány perc alatt kisütni őket. Köretként vagy önálló fogásként is tökéletesek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 7.5 dkg borsó
👉 7.5 dkg kukorica
👉 4 evőkanál kukoricaliszt
👉 3 krumpli
👉 3 dl kefir
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kétféle konzervet csepegtesd le. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld egy tálba. Add hozzá a borsót és a kukoricát, a kefirt, majd fokozatosan annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapj. Sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és formálj belőle lepényeket.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd ki a kis korongokat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald tejföllel, mártogatóssal vagy akár valamilyen szaftos hússal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések