A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nógrádi György: Tartunk az eszkaláció felé


A szakértő szerint Kijev drasztikusan elnyomja a kisebbségeket 

A legutóbbi, 2001-es ukrán népszámlálási adatok alapján Ukrajna lakossága negyvennyolcmillió volt, jelenleg a nyugatiak ezt mindössze huszonhétre teszik – hangoztatta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint az állam gazdaságilag teljes mélypontra kerülne, ha egy-két hétig nem kapna nyugati gazdasági és katonai támogatást.

A cél most a harmadik világháború elkerülése, ugyanis az orosz–ukrán háború helyzete „egyre csak romlik” – hangoztatta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Nógrádi György. Mint a cikkből kiderül, a biztonságpolitikai szakértő egyebek mellett arról beszélt, a háború okozta válságba „befelé és nem kifelé” tartunk, miközben szerinte a Nyugat és a NATO nem mutat tárgyalási készséget.

Megítélésem szerint az országba küldött fegyverek a háború idejét megnövelik, a konfliktust meghosszabbítják, de Kijev ezt a háborút nem nyerheti meg – fogalmazott. Az, hogy a politikusok ennek kapcsán miket mondanak, az legfeljebb érdekes – hangoztatta Nógrádi György.

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy amíg a legutóbbi, 2001-es ukrán népszámlálási adatok alapján Ukrajna népessége negyvennyolcmillió volt, jelenleg a nyugatiak ezt huszonhétmillióra teszik. Hozzátette, az elmúlt néhány évben több mint ötmillióan hagyták el azt Oroszország irányában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések