A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nincsenek szavak: Leütötte az idős nőt, majd rágyújtotta a házát!


Tárgyalást tart kedden a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki az ügyészség szerint 2021 szeptemberében előbb félholtra verte az idős sértett asszonyt, majd felgyújtotta a házát Miskolcon.


A férfi korábbról ismerte az idős nőt, mivel 2021 tavaszán két alkalommal segített neki a bevásárlásban. Ekkor különböző értéktárgyakat látott az ingatlanban, így amikor néhány hónappal később pénz szűkében volt, elhatározta, hogy eltulajdonítja azokat. A vádlott 2021. szeptember 24-én hajnalban egy ablakon át mászott be a sértett házába, majd öngyújtóval világítva kutakodni kezdett - tudta meg a boon.hu.

Az asszony felébredt a zajra és megkérdezte, hogy ki van ott. Eközben a férfi egy franciakulcsot vett magához a kamrából, a sértetthez lépett és többször fejbe ütötte vele. Az asszony a földre esett és eszméletét vesztette. A vádlott eltette az éjjeli szekrényen talált mintegy 60 ezer forint értékű fülbevalót, aztán a cselekmény leplezése céljából meggyújtotta a házban talált takarót, rongyot és ajtótokot és a sértettet magára hagyva távozott.

A nő halálát füst-, szén-monoxid mérgezés okozta.

A férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja az ügyészség. A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint akár az eljárás befejezése is várható a keddi tárgyaláson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések