Hirdessen itt

„Állapotba került” italozás után, majdnem agyonverte rokonát egy seprőnyéllel


A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki családi rendezvényen italozás közben szidalmazta rokonát, majd egy seprőnyéllel olyan súlyosan bántalmazta, hogy közvetetten életveszélyes állapotba került.


A vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus hónap elején napközben egy borsodi kistelepülésen tartott falunapon rokonaival együtt nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott. A délutáni órákban rokonait és több ismerősét meghívta a családi házába, ahol tovább folytatták az italozást. A vádlott otthonában először a sógorával került nézeteltérésbe, akit haza zavart. Később viszont a sértett férfit szidalmazta azért, mert beavatkozott a közte és sógora közötti megelőző nézeteltérésbe.

A vitájuk annyira elfajult, hogy a vádlott hirtelen kiszaladt a lakásból, az udvarra ment, ahol magához vett egy nagyobb méretű seprőnyelet, és a házba visszamenve, a sértettet először fejbe ütötte. A férfi a földre esett, ezután a vádlott több alkalommal a felső testén megütötte, a sértett olyan rossz állapotba került, hogy a rokonok vitték ki a házból és mentőt hívtak hozzá.

A sértett a bántalmazás következtében bordatörést, légmellet és a tüdő részleges összeeséses sérülését szenvedte el, amelyek összességükben közvetetten életveszélyes sérülések voltak.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések