A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Melengető olasz bableves rengeteg tésztával: zöldfűszerekkel feldobva az igazi


Az olasz bableves a belefőzött rengeteg tésztának köszönhetően olyan sűrű. Ha konzervbabot használsz hozzá, a főzési idő is sokkal rövidebb lesz.


Egy jó fűszeres olasz bableves télen-nyáron jólesik. Használhatsz hozzá szárazbabot is, ebben az esetben előző este áztasd be. Ne spórold ki a levesből a tésztát sem, hiszen ettől lesz igazán sűrű és laktató.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg fehérbabkonzerv
👉 25 dkg száraztészta
👉 10 dkg zeller
👉 4 babérlevél
👉 2.5 dl paradicsomlé
👉 2 sárgarépa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 l alaplé
👉 1 fehérrépa
👉 1 paradicsom
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teásanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 késhegynyi chili

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymát aprítsd fel. A hagymát olívaolajon párold üvegesre, majd add hozzá a zöldségeket a felkockázott paradicsommal együtt, és pirítsd össze őket néhány perc alatt. Nyomd rá a fokhagymagerezdeket, keverd el, majd add hozzá a lecsepegtetett babkonzervet. Öntsd fel alaplével, fűszerezd babérlevéllel, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, és ízlés szerint chilivel. Lassú tűzön egy óra alatt főzd őket össze. Félidőben öntsd hozzá a paradicsomlevet is. A tésztát az utolsó tíz percben add hozzá, és a paradicsomos, zöldséges lében főzd puhára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések