A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Légicsapás: Kijevet, Odesszát és Harkivot is támadták az orosz erők


A széles körű orosz támadásban többen is megsérültek, számos régióban rendkívüli áramszüneteket vezettek be


Újabb orosz légicsapások érték Ukrajnát csütörtökre virradóan, robbanásokról számoltak be Kijevből, Odesszából és Harkivból, több terület áram nélkül maradt – közölték az ukrán hatóságok csütörtökön.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere közölte, hogy a főváros délnyugati részét érték a robbanások, és a mentőszolgálatok már a helyszínre tartanak.

A hatóságok kikapcsolták az áramszolgáltatás nagy részét, hogy minimálisra csökkentsék a kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményekben keletkező károkat, ha találat éri őket.

Az oroszhirek.hu azt írta, hogy magyar idő szerint a hajnali órákban több cirkálórakéta csapódott be az ukrán fővárosban. A helyi média szerint Tu–95-ös bombázókról indították a rakétákat.

A hajnali órákban már országos volt a légiriadó Ukrajnában. Több robbanásról érkezett jelentés Kijeven kívül még Harkivból, Ivano-Frankivszkból, Ternopilból, Dnyiproból és Odesszából is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések