A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Befutott a Nemzetközi Űrállomáson forgatott film előzetese


A filmet az ISS fedélzetén forgatták 2021 októberében, néhány hónappal az ukrán–orosz háború kitörése előtt


Tom Cruise nagyon vágyott rá, hogy ő legyen az első, aki filmet forgathat az űrállomáson, Oroszország azonban beelőzte Hollywoodot – írta meg a tenyek.hu.

Oroszország bemutatta a The Challenge című film előzetesét, amelyet 400 kilométerrel a Föld felett, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) forgattak – írta meg a tenyek.hu.

Az április 20-ra tervezett bemutatóval ez lesz az első olyan nagyjátékfilm, amelynek színészeit és rendezőjét az űrbe repítették a forgatáshoz.

Ez csalódásként érheti Tom Cruise-t, aki már évek óta tervezi a NASA-val és az Elon Musk vezette SpaceX-szel, hogy filmet fognak forgatni az űrben. Oroszországnak azonban sikerült beelőznie Hollywoodot – írta a Daily Mail.

A főszereplőnek Yulia Peresildet választották, aki egy szívsebészt alakít a filmben. A történet szerint a főhősnő azért repül fel a Nemzetközi Űrállomásra, hogy megmentse egy űrhajós életét.



A film előkészítésének minden egyes szakaszát bemutatták az állami Channel One televíziós csatornán, hogy „népszerűsítsék Oroszország űrtevékenységét, és dicsőítsék az űrhajós szakmát".

A filmet az ISS fedélzetén forgatták 2021 októberében, néhány hónappal az ukrán–orosz háború kitörése előtt. Vlagyimir Putyin űrkutatási főnöke, Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz vezetője kinevezte magát a The Challenge producerévé.

A film elkészítése körülbelül 1,115 milliárd rubelbe (5 milliárd forintba) került. A Cruise-féle mű megvalósítása viszont sokkal drágább lesz, ha elkészül, ugyanis 200 millió dolláros (72 milliárd forintos) költségvetéssel számolnak.

A színész már 2020 óta tervezi, hogy feljusson az űrbe, előrelépés azonban eddig nem történt – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések