A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lángokba borult egy 42 emeletes felhőkarcoló Hongkongban (videó)


Egy befejezés előtt álló 42 emeletes felhőkarcoló gyulladt ki Hongkongban, ami nagy káoszt okozott a környéken. 

A hongkongi tűzoltóknak hatalmas tűzzel kellett küzdeniük a helyszínen a Kowloon kerületben, ahol egy befejés előtt álló felhőkarcoló kapott lángra. A tűzeset miatt néhány környékbeli lakótömböt is ki kellett üríteniük a hatóságoknak.

A tűz csütörtökön 23 óra 11 perckor ütött ki a sűrűn lakott negyedben, közvetlen a kikötő melletti népszerű bevásárló- és turisztikai negyedben. A tűz végül az ötfokozatú skálán négyesre fokozódott, és péntek reggelre a közelben lévő három épületben élő mintegy 130 embert evakuáltak, mert attól tartottak, hogy továbbterjedhet a tűz.

Nehéz felmérni az anyagi károkat, de valószínűleg jelentős összegről beszélünk, és egyelőre a tűz keletkezésének oka sem ismert. A lángokat időközben sikerült ellenőrzésük alá venniük a tűzoltóknak, de még ezután is sokáig küzdöttek a tűzzel.

Bámészkodók tömegeit vonzotta a területre a hatalmas tűz, mely messziről is jól látható volt. Az Empire Group fejlesztő cég 764 millió dollár értékű újjáépítési projektjének része volt az épület, ami közel állt a befejezéshez – írja az Al Jazeera.

Nem tudni, mi lesz az épület sorsa, számos statikai vizsgálat várhat a szakemberekre, hogy felmérjék, mekkora a kár. A tűz miatt az átadás biztosan el fog húzódni, és a bontás sem lehet kizárt egy ilyen tűzeset miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések