A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Követendőnek tartja a magyar futball modelljét a bolgár kapitány


Mladen Krsztajics szerint „ez már nem az a magyar válogatott, mint tíz-tizenöt éve volt”.

Magyarország Bulgária felett aratott 3–0–ás győzelme utáni sajtótájékoztatón a vendégek szerb szövetségi kapitánya is válaszolt az újságírók kérdéseire. A Nemzeti Sport szerint Mladen Krsztajics többek között arról beszélt, hogy nincsenek olyan szintű játékosai, mint ami ezen a szinten szükséges.

Nekünk nincsenek topligás játékosaink, akik ilyen sebességgel képesek játszani,

és több sérültünk is van, kényszerű cserékre is volt szükség. A Bulgáriában játszó játékosainknak nincs meg az a ritmusérzéke, ami ezen a nemzetközi szinten szükséges lenne, hamar kimerülnek a játékosaink ezen a szinten, ez volt Montenegró ellen is. Tehetséges, de tapasztalatlan labdarúgóink vannak, akiktől nem lehet elvárni, hogy ilyen szintű játékosokkal szemben felvegyék a versenyt. Jelenleg erre vagyunk képesek” – nyilatkozta Mladen Krsztajics.

A magyar modell követendő példa

A szakember szerint a legfontosabb különbséget az jelentette, hogy magyar játékosok erős európai klubokban játszanak.

Ez már nem az a válogatott, mint tíz-tizenöt éve, ez a csapat méltó ellenfele volt az olaszoknak, angoloknak is, magasabb szintet képvisel”

– hangsúlyozta, majd kifejtette azt is, hogy a magyar modell számukra is követendő lehet a jövőre nézve. „Szoboszlai Dominik például topligás, magas szinten futballozó labdarúgó, de nemcsak ő, többen is ezt a szintet képviselik a magyar csapatban. Nekünk nincsenek olyan játékosaink, mint Magyarországnak vagy Szerbiának, ezt látni kell” – mondta a szakvezető, aki szerint a lehető legjobb játékosokat hívta be a bolgár válogatottba, de erre képesek jelenleg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések