A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Görögország: Zsidó étterem és zsinagóga ellen akartak merényletet elkövetni pakisztáni terroristák


A ProtoThema.gr szerint a letartóztatottak minden egyes halálesetért 15 ezer eurót kapnának az Iránban működő szervezet két gyilkosságért körözött kiagyalójától.

Az első célpont, amelyre vonatkozóan a folyamat már majdnem befejeződött és a terv a végső stádiumban volt, egy zsidó érdekeltségű étterem volt Psirriben, amely zsinagógaként is működött, és úgy döntöttek, hogy vagy fegyverrel, vagy robbanóanyaggal, vagy a hely felgyújtásával támadnak, miközben több mint 50 ember tartózkodott a helyszínen.

Egy gyilkosságért körözött, Iránban élő férfi által vezetett pakisztáni terrorista hálózat toborzott és irányított két (27 és 29 éves) férfit, akik az elmúlt öt évben Görögországban éltek, hogy ártatlan civilek elleni célzott terrortámadások sorozatát hajtsák végre.

A cél egy tömeges vérfürdő volt, amelynek ártatlan civilek voltak az áldozatai. A két pakisztáni elkövető minden egyes halottért 15 000 eurót kapott volna a terrorista hálózat pakisztáni főnökétől.

Az ügy két hónappal ezelőtt kezdett kibogozódni, amikor a hálózat tevékenységéről szóló információk eljutottak a NIS-hez, és értesítették a Terrorelhárító Szolgálatot. Azonnal "blokkolták" a két pakisztánit, akik különböző fizikai munkakörökben dolgoztak Attikában és a tartományban, február 15-16-án letartóztatták őket, mivel nem rendelkeztek a Görögországbab való tartózkodásukhoz szükséges papírokkal.

A lefoglalt mobiltelefonokból kiderült, hogy a vezetővel való kommunikáció az alkalmazásokon keresztül történt, felderítették a Psirri Aesopou utcai területet, megkapták a végső utasításokat a támadás végrehajtására, és további embereket kerestek a terrortámadás végrehajtásához.

A rendőrség közleménye:

A görög rendőrség és a Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) összehangolt akcióit követően felszámolták a terroristák hálózatát, akik külföldről irányítva, gondosan kiválasztott célpontok ellen terveztek támadásokat görög területen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések