A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Inkább érzik már magukat kínainak, mint magyarnak az országváltó Liu-fivérek


Két dokumentummal pózoltak a Liu-fivérek a Sportál beszámolója szerint. 

A lap kiszúrta, ahogyan az országváltó gyorskorcsolyázók egyik dokumentumukat Novák Katalin magyar köztársasági elnöktől kapták, ez az amivel Novák március 21-én elismerte Liuék magyar állampolgárságának megszűnését. 

A másik dokumentum viszont a Kínai Népköztársaságtól származik: ez a kínai állampolgársági kérelmük honosítási bizonyítványa. A kínai dokumentumot Liuék nem most kapták meg: november 8-án kezdeményezték az országváltást, december 27-én pedig a kínai bürokrácia hivatalosan is befogadta őket.

A gyorskorcsolyázókról a Sportál azt írja: hiába szereztek magyar olimpiai bajnoki címeket, már inkább érzik magukat kínainak, mint magyarnak.

Édesapánk kínai, Tiencsinből származik. Ezért döntöttünk végül úgy, hogy kínai állampolgárok leszünk, és versenyen is képviseljük hazánkat, így oklevél bizonyítja, hogy még inkább kínainak érezzük magunkat. Azt reméljük, hogy hozzá tudunk járulni a tiencsini gyorskorcsolyázás fejlődéséhez

– jelentette ki Liu Shaolin Sándor, amikor bemutatták őt és testvérét Liu Shaoangot Tiencsin gyorskorcsolya csapatának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések