A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyors rakott krumpli sajtos-tejszínes szósszal leöntve


Sajtos-tejszínes szósszal leöntve gyorsan készen lesz a rakott krumpli.


A gyors rakott krumpli ideális választás akkor, ha nincs időd kivárni, hogy az alapanyagok lassan érjenek össze a sütőben. Ebben a változatban nincs hús, a szószt viszont reszelt sajt gazdagítja. Mindenképp próbáld ki a klasszikus változatot és a paradicsomos-darált húsosat is!

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 10 dkg füstölt sajt
👉 4 tojás
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A tojásokat forró vízben főzd keményre tíz perc alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy kihűljenek.

A krumplikat hámozd meg, karikázd fel, és forró vízben 8-10 perc alatt főzd elő őket. Nem baj, ha a közepük még nyers marad. Ha készen vannak, szűrd le, és egyengesd el őket egy kivajazott tepsiben. A kihűlt tojásokat pucold meg, felezed el, és keverd a krumplihoz.

A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a reszelt sajttal, a sóval, borssal és szerecsendióval. Forgasd össze a tepsiben várakozó krumplival, és told az egészet 220 fokos sütőbe nagyjából húsz percre. Amikor a krumpli ropogósra pirult, készen van. Tálald tejföllel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések