A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bozótvágóval fenyegetőzött a migráns, hogy megöli 8 éves lányát: vádat emeltek a soroksári túszejtés ügyében


Vádat emeltek azzal a 42 éves, egyiptomi migráns férfival szemben, aki tavaly augusztusban volt élettársa 23. kerületi házába 8 éves közös gyermekükkel együtt bezárkózott és egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A gyereket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.


A vádirat szerint a nő és férfi kapcsolata 2020-ban ért véget, a férfi el is költözött a nő otthonából. Élettársi viszonyuk megszakadása után a gyerekük az édesanyával maradt, de rendszeresen tartotta a kapcsolatot az apjával is.

A migráns férfinek egészen addig nem volt semmi baja, amíg a nő nem jött össze mással.

Egyszerűen nem tudta elfogadni, hogy új párja van és más férfi élhet a gyerekével egy fedél alatt. Emiatt rendszeresen veszekedtek a szülők, a kapcsolatuk helyrehozhatatlanul megromlott.

Ilyen előzmények után ment a férfi a nőhöz 2022. augusztus 23-án délelőtt. Tudta, hogy csak a 8 éves gyereke, és annak nagyapja van otthon. Annak érdekében, hogy kicsalja őket a házból,

egy ajándéknak álcázott csomagot akasztott a kerítés kapujára, miközben ő az épület előtt várt, elbújt.

Az idős férfi észrevette a csomagot, és a kislánnyal együtt kiment érte, ekkor az apa a kerítésen át beugrott az udvarra, ellökte a nagypapát, felkapta a kislányát és beszaladt vele a házba. Aztán a bejárati ajtót belülről magukra zárta. A férfinél volt egy ívelt pengéjű kés, de nem használta. Tudta, hogy van a házban egy faaprításra tartott bozótvágó, amit felkapott.

Az egyik kezében a machetet tartotta, a másik kezével pedig megragadta a gyereket.

Szorosan maga mellett tartotta a kislányt, miközben hangosan kiabálva azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy oda a volt élettársa,

megöli a gyereket és mindenki mást is, aki be akar menni a házba, végül magával is végezni fog.

A férfi eközben végigjárta a szobákat és a többi helyiséget úgy, hogy a gyereket magával húzta, a kést nyakának és felsőtestének közvetlen közelében tartotta. A férfi a támadással, fenyegetéssel a félelmében sírva fakadó kislánynak pszichés traumát okozott.

A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a 42 éves férfit 18 év alatti személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésével, valamint magánlaksértéssel vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A férfit letartóztatták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések