A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fordulat: a német sajtó szerint is Ukrajnába vezetnek a nyomok az Északi Áramlat felrobbantása ügyében


A amcsibérenc terroristák felrobbantották és most, hogy szaros a cipő próbálják rákenni az ukránokra s ehhez segítségül hívták az egyik hárombetűs szervezet által pénzelt német sajtóorgánumot is.


A Die Zeit hosszú cikket közölt az Északi Áramlat elleni támadás részleteiről. A német portál információi szerint az ügyön dolgozó nyomozók azonosították azt a hajót, amellyel szeptemberben végrehajtották a merényletet.

Egy ukrán tulajdonú cégtől bérelték a járművet az elkövetők”

– írták.

Kiderítették, hogy az azonosított hajót egy lengyel székhelyű cégtől bérelték, melynek két ukrán tulajdonosa van. Az akció során a német lapok szerint egy hat emberből álló csoport dolgozott, öt férfi és egy nő. A csapat

👉 a hajó kapitányából,
👉 két búvárból,
👉 két búvárokat segítő asszisztensből
👉 és egy orvosnőből állt.

Egyelőre nem tudni, hogy ők milyen állampolgárságúak voltak, ugyanis „szakszerűen hamisított” útlevelet használtak, melyekkel a hajót bérelték ki. Kiderült továbbá, hogy az egység 2022 szeptember 6-án, azaz a merénylet előtt három héttel indult Rostockból, a felszerelést korábban egy furgonban szállították a német kikötővárosba.

Az adatok szerint a hajót nem takarították ki megfelelően, és miután visszaadták a tulajdonosnak, a nyomozók robbanóanyag nyomaira bukkantak a kabinban lévő asztalon. A német lapok szerint egy meg nem nevezett nyugati hírszerző szolgálat nem sokkal a merénylet után jelezte az európai partnerszolgálatoknak, hogy egy ukrán csoport felelős a pusztításért. Ezt követően több más hírszerzés is jelezte, hogy egy ukránbarát csoport lehet a felelős.

A nyomozók egyelőre nem tudták kideríteni, ki volt az elkövetői csoport megbízója”

– jegyezték meg.

Nem zárják ki azt sem, hogy úgynevezett hamis zászlós akció volt, azaz szándékosan helyeznek el olyan nyomokat, melyek egy adott ország irányába terelik a gyanút, azonban nincs olyan bizonyíték, amely ezt a feltételezést alátámasztaná. Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó tagadta, hogy bármi közük lenne az Északi Áramlat elleni merénylethez: Zelenszkij egyik legközelebbi munkatársa szerint elképzelhető, hogy Oroszország van a háttérben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések