Hirdessen itt

Dortmundban bérelt gépkocsival szállított migránsokat


Az embercsempészés és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki Dortmundból utazott Magyarországra, hogy migránsokat szállítson – derül ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleményéből. 


A vádirat szerint a férfi internetes oldalon keresztül vállalta el, hogy segít migránsoknak Nyugat-Európába eljutni. Abban egyeztek meg, hogy amikor a férfi már Magyarországon lesz, a migránsok a mobiltelefonjára küldik annak a helynek a koordinátáit, ahol fel kell venni őket, akiket ezután a magyar–osztrák államhatárig szállít. Az elkövető ehhez Dortmundban kibérelt egy személygépkocsit, amellyel és egy hozzá kapcsolt utánfutóval Magyarországra jött. Más kérdés, hogy az utánfutón lévő forgalmi rendszám nem az utánfutóhoz tartozik, azt egy más típusú járműhöz regisztrálták.

A férfi 2022. szeptember 28-án Magyarország déli határára ment a migránsok által megadott koordináták alapján. Ezen a helyen az elkövető 29 szíriai állampolgárt vett fel a személygépkocsival vontatott utánfutóba azért, hogy segítséget nyújtson nekik a magyar–osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez. A személygépkocsit azonban aznap éjfékor az M1 autópályán, Tata közelében a rendőrjárőrök ellenőrizték. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, kiugrott a mozgó járműből, ami nekiütközött egy rendőrautónak.  A sofőr befutott az erdőbe, azonban elfogták.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések