A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

45 év után derült ki a szörnyű igazság: volt férje végzett a kiváló skót tudóssal


A férfit már 1978-ban meggyanúsították, azonban akkor nem volt elég bizonyíték ahhoz, hogy vádat is emeljenek ellene. Most viszont bebizonyosodott, hogy szánt szándékkal ölte meg volt feleségét, aki rettegett tőle – írta meg a szeretlekmagyarorszag.hu.  


Brenda Page-et 32 éves korában ölték meg 1978-ban a skóciai Aberdeenben. A genetikai szakértőt az otthonában találták meg, a saját ágyában, vérbe borítva, egy évvel azután, hogy elvált Christopher Harrisson kutatótól.

A férfit pár órával a holttest felfedezése után már elő is állították, azonban akkor nem volt ahhoz elég bizonyíték, hogy vádat is emeljenek ellene.

A pár 1971-ben ismerkedett meg, egy évvel később össze is házasodtak. Ezután Page-et az Aberdeeni Orvostudományi Egyetem genetikai tanszéke vezetőjének nevezték ki, ezért odaköltöztek. Utána viszont a nő aggasztó dolgokról kezdett el beszámolni a hozzá közel állóknak, a férfi sokszor erőszakosan viselkedett vele, ezért 1976-ban elváltak.

Page nővére szerint viszont a volt férj ezután is zaklatta a nőt, ezért végül távoltartási végzést rendeltek el ellene.

Page egy borítékot is átadott a nővérének, és arra kérte, hogy csak a halála után nyissák ki, de a testvér ekkor még nem gondolt arra, hogy ekkora veszélyben lehet a húga. A halála előtti héten éppen egy konferencián volt, de azt mondta a nővérének, a volt férje miatt fél visszatérni aberdeeni otthonába, és egy barátját is felhívta azzal, hogy attól tart, meg fogja ölni a férje.

Az ügyet csak 37 évvel később, 2015-ben vették elő újra: megint kikérdezték a tanúkat, és DNS-vizsgálatot is végeztek. A férfit végül 2020 márciusában kérdezték ki újra a rendőrök, ő tagadta, hogy megölte volna a volt feleségét, de ezúttal mégis vádat emeltek ellene.

A bíróság szerint a férfi szánt szándékkal ölte meg a volt feleségét, az egyik hátsó ablakon át jutott be a házba, ott várta a nőt.

Az áldozat fején és arcán több mint 20 sérülést találtak.

A tíznapos tárgyalást követően az esküdtek bűnösnek találták a most 82 éves férfit gyilkosság vádjában. Harrisson semmilyen érzelmet nem mutatott az ítélet felolvasáskor, amely szerint életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, és leghamarabb 20 év után kérheti a szabadlábra helyezését, szóval nagy valószínűséggel börtönben fog meghalni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések