A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszel eltussolt egy szexuális zaklatási ügyet


Az Európai Bizottság kivizsgálta ugyan az esetet, de semmilyen módon nem szankcionálta az érintett képviselőt 

Egy német európai parlamenti (EP) képviselőt nemrég szexuális zaklatással vádolták meg, ám az uniós testület végül úgy döntött, semmilyen módon nem szankcionálja a politikust – írja a Magyar Nemzet a német Bild értesüléseire hivatkozva.

A Bild cikke szerint Karolin Braunsberger-Reinhold egy férfit és egy nőt is zaklatott az EP alkalmazottjai közül 2022. június 5-én. Az ügy pikantériája, hogy a képviselő a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.  Braunsberger-Reinhold két munkatársával, a férjével, valamint a CDU és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) ifjúsági szervezetének harminc tagjával szervezett bortúrát tavaly nyáron.

Leittasodva beszélgetésbe elegyedett a két munkatársával, akikkel közölte, hogy biszexuális, és trágár kifejezéseket használva közölte, hogy szeretne velük szexuális viszonyt létesíteni. Az alkalmazottak az esetet követően azonnal panaszt tettek az Európai Uniónál, amelynek etikai bizottsága meghallgatta az érintetteket.

Az Európai Bizottságnak az üggyel foglalkozó jelentéséből az derül ki, hogy a testület végül úgy döntött, inkább eltussolja az ügyet. A Bild kereste Roberta Metsolát a történtekkel kapcsolatban, az Európai Parlament elnöke azonban nem kívánt nyilatkozni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések