A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Volkswagen kész eladni kalugai üzemét Oroszországban


A Volkswagen az ukrajnai háború miatt 2022 márciusában leállította a gyártást két oroszországi üzemében 

A Volkswagen konszern többféle lehetőséget vizsgál oroszországi tevékenységének az átalakítására, többek között tárgyalásokat folytat a kalugai üzemének eladásáról – közölte szerdán a konszern egyik szóvivője hírügynökségi kérdésre adott válaszként.

„Az egyik ilyen lehetőség a Volkswagen Group Rus eszközeinek az értékesítése harmadik félnek, például a kalugai üzem eladása” – fogalmazott a szóvivő.

„A tárgyalások folyamatban vannak, végleges megállapodás még nem született” – tette hozzá.

Korábban az orosz RBK hírportál számolt be arról, hogy az Avilon kereskedelmi csoport tárgyalásokat folytat a kalugai üzem megvásárlásáról, és a felek már közel állnak a megállapodáshoz.

Az orosz hírportál beszámolóját egyik fél sem erősítette meg.

A Volkswagen az ukrajnai háború miatt 2022 márciusában leállította a gyártást két oroszországi üzemében. Leállította egyúttal a konszern márkáinak az exportját is Oroszországba. Májusban a konszern kivonult a Gaz autógyárral fenntartott közös vállalkozásából Nyizsnyij Novgorodban, mivel a társtulajdonos Oleg Gyeripaszka szankciós listára került.

Fotó: Pexels/revac film's&photography

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések