A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A rendszeres testmozgás csökkenti a testzsír arányát, formában tartja az embereket


Egy brit tanulmány szerint napi 11 perc testmozgás, mint például a gyors séta, kerékpározás, tánc, túrázás vagy teniszezés 10-ből 1 korai halálesetet megelőzhet – írta meg a trt.net. 

A Cambridge-i Egyetem kutatásának eredményeit a British Journal of Sports Medicine folyóiratban publikálták. A tanulmány keretében több száz korábbi munka eredményeit értékelték – írta meg a trt.net.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat heti 150-300 perc pulzusnövelő gyakorlatot vagy 75-150 perc kilégzési gyakorlatot javasol az egészséges élethez.

A kutatók szerint az ajánlott mennyiség felével is megelőzhető lenne minden 20. szív- és érrendszeri betegség, valamint nagyjából minden 30. rákos eset.

A kutatást vezető Dr. Soren Brage azt javasolta, hogy érezzék, hogy mozognak, a szívnek gyorsabban kell vernie, akkor is, ha nincs kifulladva.

A tanulmány szerint ez a szívbetegségek és az agyvérzés kockázatát 17, a rák kockázatát pedig 7 százalékkal csökkentheti.

A rendszeres testmozgás csökkenti a testzsír arányát, formában tartja az embereket, hozzájárul a rendszeres alváshoz és a szív egészségéhez is – olvasható a portálon.

Fotó: alizetics.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések