A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Görögkatolikus bölcsőde nyílt Hajdúdorogon


A 24 férőhelyes, kétcsoportos intézmény teljes kihasználtsággal működik 

A hajdúdorogi főegyházmegye 2019 szeptemberében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése pályázatán több mint 349 millió forint vissza nem térítendő, százszázalékos támogatást nyert el.

H. Varga Eszter, az érsekség sajtóreferense szerint ezzel újabb területen veszi ki a részét az oktatási-nevelési feladatokból a görögkatolikus egyház: az óvoda, az általános és középiskola mellett immár bölcsődében is gondoskodnak a gyermekekről. A bölcsőde épületét Kocsis Fülöp érsek-metropolita még januárban ünnepélyesen megáldotta.

Hajdúdorog lakosainak több mint kétharmada görögkatolikus felekezethez tartozónak vallja magát, közülük sok a kisgyermekes család. Az ő igényeik alapján teljes oktatási intézményrendszert alakítottak ki a múltban a településen, így óvodáskortól kezdve egészen a középiskola befejezéséig van lehetőség görögkatolikus intézménybe beíratni a gyermekeket – írta a sajtóreferens.

Hozzátette: a görögkatolikus óvodába jelentkezők közül évről évre mintegy 15 gyermeket kellett eddig elutasítaniuk a férőhelyek korlátozott száma miatt, a felvételnél a harmadik életévüket betöltötteket részesítették előnyben.

A beruházással 7 új munkahelyet is teremtettek: mindkét csoportban két-két kisgyermeknevelő és egy-egy dajka dolgozik főállású munkatársként, illetve egy bölcsődevezetőt alkalmaznak, szintén főállásban.

Fotó: Civishír

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések