Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsis krumpli karfiollal és füstölt hússal: tarjával egybesütve a legfinomabb


Isteni finom tepsis krumplit állíthatsz össze karfiollal, csicseriborsóval és füstölt tarjával megpakolva.


Dobd fel a megszokott tepsis krumplit karfiollal és tarjával! A füstölt hús fantasztikus ízvilágot kölcsönöz ennek a fejedelmi egytálételnek. Jól megy hozzá a csicseriborsó, ezért ha szereted, azt is kanalazz rá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg füstölt tarja
👉 4 krumpli
👉 3 szál kakukkfű
👉 2 dl tejföl
👉 2 dkg vaj
👉 1 fej karfiol
👉 1 dl tejszín
👉 1 tojássárgája
👉 1 kávéskanál mustár
👉 0.5 csicseriborsó-konzerv
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg folyó víz alatt. A krumplit hámozd meg, karikázd fel. Sós vízben tíz perc alatt főzd elő őket.

Egy tálban keverd el a tejfölt a tejszínnel, a tojássárgával és a mustárral, majd szórd meg sóval és borssal. A tarját csíkozd fel.

A vajat olvaszd fel. A csicseriborsó-konzervet csepegtesd le.

Egy tepsibe helyezz egy réteg krumpli, karfiol és csicseriborsó keveréket. Locsold meg olvasztott vajjal, fektesd rá a tarjaszeleteket, fedd be a maradék krumplival, karfiollal és csicseriborsóval, amelyet szintén locsolj meg vajjal. Kend le a mustáros tejföllel, tegyél mellé néhány ág kakukkfüvet, takard le alufóliával, és 180 fokon fél óra alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések