A kenyérformában készülő narancsos kevert süti illata már sütés közben belengi az egész lakást.
A kenyérformában készülő narancsos süti egyszerű kevert tésztából készül. A masszába a görög joghurt mellett tejföl is kerül, így lesz igazán sűrű és szaftos. Ha nincs kenyérformád, egy kisebb méretű tepsiben is tökéletes lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg tejföl
👉 15 dkg görög joghurt
👉 3 tojás
👉 1 narancs
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat verd habosra a cukorral. Amikor a keverék kifehéredett, a térfogata pedig megnőtt, add hozzá a narancs héját és kifacsart, átszűrt levét, az olajat, a tejfölt és a joghurtot, és keverj belőle sima tésztát. A lisztet keverd el a sóval és a sütőporral, szitáld a joghurtos részhez, és forgasd össze.
Egy kenyérformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha a teteje nagyon pirulna, takard le alufóliával.
0 Megjegyzések