A francia palacsinta tésztájába habtejszín is kerül, így vastagabb lesz, mint amit itthon megszoktunk. Bögrésen is elkészítheted.
A bögrés francia palacsinta elkészítése nagyon hasonlít a magyar változatéhoz, de a tésztájába tejszín és vaj is kerül, így kicsit vastagabb, kiadósabb lesz. Zsíros habtejszínt válassz hozzá, és olaj helyett olvasztott vajon süsd ki.
Hozzávalók 20 darabhoz
👉 5 tojás
👉 5 dkg vaj
👉 2 bögre liszt
👉 1 bögre tej
👉 1 bögre habtejszín
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 olvasztott vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tésztához való vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni.
A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a sót, és keverd csomómentesre. Végül csorgasd bele az olvasztott vajat is.
Egy palacsintasütőben olvassz még vajat, ezen süsd ki a szokott módon a palacsintákat. Tálalhatod őket lekvárral, kakaóval, mogyorókrémmel megtöltve, de akár üresen is nagyon finomak.
0 Megjegyzések